NOS Nieuws

Twee politiemensen neergeschoten in San Diego

In San Diego zijn twee politiemensen neergeschoten. Een agent is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Artsen proberen het leven van zijn collega te redden. Hij wordt momenteel geopereerd.

De slachtoffers werden tijdens een nachtelijke patrouille op Boston Avenue in de Zuid-Californische stad onder vuur genomen.

Na een klopjacht werd een verdachte aangehouden. Hij wordt momenteel verhoord maar de politie wil daarover nog niets kwijt. Het blijft dus gissen waarom de twee politiemensen zijn beschoten.

Er wordt nog steeds gezocht naar anderen die mogelijk betrokken waren bij de schietpartij. In verband met die zoektocht hebben bewoners in de buurt opdracht gekregen om binnen te blijven.

Recente schietpartijen

Begin deze maand opende een zwarte Amerikaan in Dallas het vuur op blanke agenten. Vijf kwamen daarbij om het leven. Hij nam wraak voor het geweld van blanke politiemensen tegen zwarte Amerikanen.

In Atlanta werd een politieagent vanuit een passerende auto beschoten. En in St. Louis werden politiemensen in een hinderlaag gelokt en bedreigd. Bij alle incidenten wordt een verband gelegd met het harde optreden van blanke agenten van de afgelopen tijd tegen verdachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl