Derrick Luckassen juicht na zijn 1-0 tegen Giannina

Doelpunt Luckassen genoeg voor thuiszege AZ

AZ heeft zijn eerste wedstrijd tegen PAS Giannina in de derde voorronde van de Europa League gewonnen. De ploeg van coach John van den Brom won in Alkmaar met 1-0.

Het duel begon aantrekkelijk en dat was voornamelijk te danken aan de thuisploeg. Al na 35 seconden had Alireza Jahanbakhsh de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn schot ging voorlangs. Vier minuten later kreeg Markus Henriksen een minder grote mogelijkheid. Ook hij schoot voorlangs.

Het beginoffensief kreeg pas tegen de rust een vervolg. Verdediger Derrick Luckassen kopte bij de tweede paal raak uit een hoekschop.

Vreugde bij AZ na de 1-0 tegen PAS Giannina

Na de treffer was de schwung direct terug bij de Alkmaarders. Jahanbakhsh, Joris van Overeem en Wout Weghorst kregen kansen op de 2-0, maar hun schoten werden knap gepareerd door de Griekse doelman Alexandros Paschalakis.

De Iraniër Jahanbakhsh was ook na rust gevaarlijk, maar ongelukkig in de afronding. In het laatste halfuur was balverlies meer regel dan uitzondering. AZ zocht wel de 2-0, maar nam geen risico's.

De Grieken namen vanaf de eerste minuut weinig risico. Ze hoopten op die ene kans in de slotfase, maar zelfs die wisten ze niet te creëren.

Ondanks de zege zag Van den Brom nog genoeg verbeterpunten. Vooral over de aanvalslinie was de coach niet tevreden. "Ze kunnen veel beter dan ze hebben laten zien. Maar we weten dat we volgende week meer ruimte krijgen, omdat de tegenstander moet komen."

Volgens Van den Brom kan zijn ploeg daar optimaal van profiteren. "Dat ligt ons goed. Wij zijn altijd in staat om in uitwedstrijden te scoren, dus ik heb er vertrouwen in dat we over twee duels doorgaan."