Een balende John Stegeman na het gelijkspel tegen FC Arouca
NOS Voetbal

Stegeman na zuur gelijkspel: wel een tikje, geen knock-out

Ondanks het betere van het spel, meer balbezit en veel meer kansen speelde Heracles Almelo gelijk tegen het Portugese FC Arouca. Het is een terugkerend verhaal bij Nederlandse ploegen in Europa. Ook de teksten na afloop zijn inmiddels bekend. "We hadden deze wedstrijd dik moeten winnen", aldus trainer John Stegeman.

Na de 1-1 overheerste bij Stegeman het goede gevoel over het vertoonde veldspel. "We hebben laten zien dat we beter kunnen voetballen dan onze tegenstander. We hadden de volledige controle, maar in een moment van onoplettendheid geven we de wedstrijd weg."

De trainer baalde, maar is niet aangeslagen. "Dit voelt niet als een knock-out. Het is wel een tikje, maar daar komen we wel overheen. De wedstrijd gaat over twee gevechten. We hebben hier eerder 1-1 gespeeld in de play-offs en gaan nu vol goede moed naar Portugal."

Stegeman doelt op de finale van de play-offs van vorig seizoen. Na de 1-1 in Almelo veroverden de Heraclieden met een 2-0 uitzege bij FC Utrecht het Europese ticket.

Teleurstelling bij Iliass Bel Hassani na het gelijkspel tegen FC Arouca

"Welkom in Europa hoor ik nu al om me heen", vertelde spelmaker Illias Bel Hassani. "Zij raken de hele wedstrijd geen bal, we spelen ze helemaal weg, maar toch is het een gelijkspel geworden. Dat is pijnlijk, maar het goede gevoel overheerst. We speelden namelijk goed."

De Rotterdammer was vol zelfvertrouwen voor de return van volgende week in Portugal. "Als we scherper voor de goal zijn, en daar gaan we nu zeker op trainen de komende dagen, dan weet ik zeker dat we daar een goed resultaat neer gaan zetten."

Het is nog maar de vraag of Bel Hassani er volgende week bij is. De aanvallende middenvelder staat na zijn goede prestaties vorig seizoen nadrukkelijk in de belangstelling van buitenlandse clubs. Toch denkt de speler zelf er in de return gewoon bij te zijn.

"Er loopt wel wat en ik heb ook gesproken met andere clubs", erkent hij. "Maar ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij me er nu even buiten moet houden en alle gesprekken moet stoppen. Ik wil mij nu focussen op de Europa League met Heracles. Dit heb ik samen met het team bereikt en wil ik ook afmaken. Wat daarna gaat gebeuren, is voor mij nog een raadsel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl