Max Verstappen in aanloop naar de GP van Duitsland
NOS Sport

Verstappen verwacht zwaar weekend op Hockenheim

Max Verstappen verkende het circuit van Hockenheim woensdagmiddag op de racefiets, in een Formule 1-auto reed hij nog nooit op Hockenheim. De Limburger weet dan ook niet zo goed wat hij moet verwachten van de grand prix van komende zondag. "Het is nog even afwachten, maar ik denk dat Ferrari beter voor de dag komt dan wij."

Het circuit van Hongarije, waar Verstappen afgelopen zondag vijfde werd, lag de Red Bull Racing-bolides beter dan dat van Hockenheim, zegt hij. "Het is niet het allerbeste circuit voor ons, maar het is afwachten omdat ik er nooit eerder gereden heb in een F1-auto."

Max Verstappen tijdens een persbijeenkomst met Nederlandse journalisten

Het gesprek van de dag in Duitsland is nog altijd de strijd tussen Verstappen en Kimi Räikkönen van afgelopen zondag. De Nederlander liet Ferrari-rijder Räikkönen niet passeren. Räikkönen was van mening dat hij een te gevaarlijke actie moest maken om Verstappen te ontwijken. De Red Bull-coureur reageerde laconiek op het incident. "We zijn geen zondagsrijders. De echte fans vinden het mooi om te zien."

Ook wereldkampioen Lewis Hamilton keek nog even terug op het incident in Hongarije. "Als Kimi klaagt over manoeuvres is er meestal wel wat aan de hand. Hij praat daar bijna nooit over, maar als hij praat heeft vrij vaak gelijk."

Ferrari en Red Bull 'best of the rest'

Ferrari en Red Bull vechten achter het dominante Mercedes om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Ferrari staat nog op plaats twee, maar slechts één puntje voor Red Bull. Het team van Verstappen en Daniel Ricciardo heeft de laatste grands prix een inhaalslag gemaakt. "Dat is positief voor ons. We zijn er de laatste races dichterbij gekomen, we moeten zo door gaan."

"Als je kijkt waar we als team vandaan komen, kan ik zeggen dat we het al goed hebben gedaan. We staan dicht bij Ferrari. Voor het team is het belangrijk om boven Ferrari te eindigen, dat levert ons meer geld op voor volgend jaar."

Max Verstappen verkent per racefiets het circuit op Hockenheim

"Het scheelt inderdaad miljoenen", zegt NOS-commentator Louis Dekker. "Verstappen wil zelf derde worden, maar Red Bull wil graag als tweede, voor Ferrari, eindigen in het constructeurskampioenschap."

"Teambaas Christian Horner was tevreden na de grand prix van afgelopen weekend. Ricciardo eindigde voor Vettel en Verstappen hield Räikkönen achter zich. De twee coureurs baalden, maar de teambaas was tevreden. Dat kan nog heel interessant worden de komende maanden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl