Verouderingstekeningen van (vlnr) Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Politie krijgt verscheidene tips over ex-RAF-leden

In de zoektocht naar drie ex-leden van de Rote Armee Fraktion die zich mogelijk in Nederland bevinden, heeft de politie al meerdere tips gekregen. Dat heeft de Landelijke Eenheid van de politie laten weten, meldt RTV Drenthe.

Dinsdag werd een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor tips die leiden tot de aanhouding van de Duitse overvallers.

Terreurgroep

De politie zoekt naar Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. Het trio, inmiddels ver in de vijftig, is op de vlucht sinds de laatste bomaanslag van de RAF in 1993. Ze behoorden tot de zogeheten 'derde generatie' van de terreurgroep, en waren na de bloedige jaren 70 actief voor de beweging.

De drie hebben daarnaast tussen 2011 tot eerder dit jaar gewelddadige overvallen gepleegd op supermarkten en op geldtransporten in de Duitse plaatsen Wolfsburg en Cremlingen.

De politie denkt dat het drietal mogelijk in Nederland verblijft, omdat hun mobiele telefoon daar voor het laatst is gebruikt. Ook werd na hun meest recente overval in Cremlingen een deel van een Nederlandse krant teruggevonden in hun auto.

Aanslagen

De links-extremistische Rote Armee Fraktion pleegde vanaf de jaren 70 bloedige aanslagen in Duitsland. In 1998 heeft de groep zichzelf opgeheven. De drie verdachten zijn volgens de politie vuurwapengevaarlijk.

Terugblik op terreurdaden van de RAF

Advertentie via Ster.nl