De politie doet onderzoek op de plek waar een 3-jarig jongetje werd doodgereden
NOS Nieuws

18-jarige doodrijder reed 80 waar hij maar 30 mocht

De jongen van 18 die in april in Breda een peuter doodreed en er daarna vandoor ging, reed zo'n vijftig kilometer per uur te hard. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut ging de jongen op het moment van het ongeluk tachtig kilometer per uur, terwijl een maximumsnelheid van dertig was toegestaan.

De uitkomst van het NFI-onderzoek werd bekendgemaakt bij een pro-formazitting in Breda, meldt Omroep Brabant. Volgens een verslaggever die in de rechtszaal is, reageerde de familie van het omgekomen jongetje geëmotioneerd.

De 3-jarige Nassim werd op Koningsdag aangereden toen hij op straat aan het spelen was. Hij werd tientallen meters meegesleurd en overleed ter plekke. De bestuurder reed door, maar meldde zich alsnog bij de politie toen zijn auto was gevonden.

Twee weken na het ongeluk zei de verdachte dat hij niet te hard had gereden. "Hij zegt dat hij zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden", zei zijn advocaat destijds.

De jongen heeft zijn betrokkenheid nooit tegengesproken. Hij blijft voorlopig vastzitten, heeft de rechter besloten. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint waarschijnlijk in het najaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl