Een eerbetoon van hoge functionarissen aan de jarige kroonprins
NOS Nieuws

Geen feestje voor jarige Thaise kroonprins

De Thaise kroonprins Vajiralongkorn viert vandaag zijn 64e verjaardag. Maar in zijn vaderland zijn er geen festiviteiten voor de enige zoon van koning Bhumibol en koningin Sirikit. Hij is er niet geliefd en staat altijd in de schaduw van zijn vader, die al zeventig jaar op de troon zit en als een god wordt vereerd. De minste geringste kritiek op de vorst en zijn familie kan worden opgevat als majesteitsschennis, een misdrijf waarop maximaal vijftien jaar cel staat.

Het was ook vanwege die regel dat foto's van Vajiralongkorn die vorige week werden gepubliceerd door het Duitse schandaalblad Bild in Thailand niet te zien waren. Onder de ronkende kop Prins Pronk - Wordt deze man echt koning van Thailand? publiceerde Bild nogal onflatteuze kiekjes van de prins, waarop hij een weinig verhullend hemd, een nonchalante spijkerbroek en sandalen draagt. Op zijn armen en rug zijn enorme tatoeages te zien.

Vervalst

De foto's waren genomen op het vliegveld van München - de prins heeft een villa in Beieren en verblijft daar ook een aanzienlijk deel van de tijd. Niet alleen mochten de foto's in Thailand niet worden getoond, de autoriteiten namen de prins ook in bescherming en zeiden dat de foto's waren vervalst, wat Bild natuurlijk stellig ontkende.

Blijft de vraag of de tatoeages van Vajiralongkorn echt zijn. Een jaar geleden waren zijn armen nog blanco. Op een andere foto, die iemand deze maand van hem maakte in een winkelcentrum in München, heeft hij wel tatoeages, maar andere dan die op de gewraakte foto's in Bild.

Mogelijk gaat het dus om tijdelijke, afwasbare versieringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl