Tim Kaine
NOS Nieuws

Clintons running mate hakt in op geloofwaardigheid Trump

Tim Kaine is officieel gekozen als running mate van Hillary Clinton voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op de derde dag van de Democratische partijconventie werd hij bij hoofdelijke stemming genomineerd. Later op de avond accepteerde hij zijn nominatie.

Kaine kreeg bij de stemming veel applaus, maar er was ook boegeroep te horen. Sommige partijgenoten vinden Clintons keuze niet progressief genoeg.

Tijdens zijn toespraak gaf hij veel kritiek op Republikeinse kandidaat Donald Trump. "De meeste mensen die president willen worden, beloven niet alleen dingen, maar respecteren je genoeg om je te vertellen hoe ze die dingen gaan bereiken", zei Kaine. "Donald Trump niet, hij vertelt nooit hoe hij dingen gaat doen. Hij zegt alleen 'geloof me'. Dus hier is de vraag: geloof je Trump? Trumps hele carrière zegt dat je dat beter niet kunt doen."

Ook vertelde Kaine in zijn speech waarom hij vindt dat Clinton klaar is voor het presidentschap. "Clinton is er klaar voor. Ze is er klaar voor door haar geloof en haar hart. En ze is er klaar voor omdat ze weet dat we in Amerika sterker zijn als we samenwerken."

Op de conventie spraken opnieuw tientallen prominenten, zoals vice-president Joe Biden. Hij benadrukte hoe belangrijk het is voor vrouwen dat Clinton de eerste vrouwelijke president van Amerika kan worden. Ook uitte hij net als Kaine zijn kritiek op Trump.

"Hoe kan je het leuk vinden om 'je bent ontslagen' te zeggen? En daarna net te doen alsof je om de middenklasse geeft? Dat is onzin", zei Biden onder meer over Trump, waarbij hij doelde op de realityserie en talentenjacht The Apprentice, waar aan het einde van elke aflevering de slechtst functionerende kandidaat "ontslagen" werd door Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl