Van der Wiel debuteert met zege bij Fenerbahçe

Gregory van der Wiel heeft een prima debuut beleefd bij Fenerbahçe. De 28-jarige rechtsback, die deze zomer overkwam van Paris Saint-Germain, had een belangrijk aandeel in de 2-1 zege op AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League.

Fenerbahçe kwam kort voor rust op voorsprong via Emmanuel Emenike. Drie minuten later trok uitgerekend Radamel Falcao, die deze zomer terugkeerde na mislukte huurperiodes bij Manchester United en Chelsea, de stand alweer gelijk. Hij profiteerde van geklungel in de Turkse defensie.

• AFP
    Radamel Falcao viert zijn rentree bij AS Monaco met een treffer tegen Fenerbahçe
  • AFP
    Emanuel Emenike is blij na zijn tweede treffer voor Fenerbahçe tegen AS Monaco

Na rust ging de thuisclub hartstochtelijk op zoek naar de overwinning. Die inzet werd beloond toen Van der Wiel met een afgemeten voorzet Emenike in staat stelde zijn tweede van de avond binnen te schieten.

Van Persie

Robin van Persie, die de laatste weken nadrukkelijk in de belangstelling stond van onder meer Stoke City en Sporting Portugal, zat niet bij de wedstrijdselectie van Fenerbahçe.