Laura Hansen voor de Koerdische tv
NOS Nieuws

Consulaat Irak heeft contact gehad met Laura Hansen

Het Nederlandse consulaat in Irak heeft contact gehad met Laura Hansen, de Nederlandse vrouw die zegt dat ze is ontsnapt uit IS-gebied. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat medewerkers van het consulaat in Erbil de vrouw hebben ontmoet. Waar dat is gebeurd, wil het ministerie niet zeggen.

Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw en haar twee kinderen. Hansen heeft gezegd dat ze graag terug wil naar Nederland. Het consulaat gaat haar helpen om aan reisdocumenten te komen. Het ministerie kan nog niet zeggen wanneer Hansen en haar kinderen kunnen terugkeren.

Hansen verscheen twee weken geleden op de Koerdische tv-zender Kurdistan24. In een interview zei ze dat ze sinds september werd vastgehouden door IS en dat ze had weten te ontsnappen.

Ze zou tegen haar wil door haar man naar de 'IS-hoofdstad' Raqqa zijn gebracht. Haar man zou hebben gezegd dat ze op vakantie gingen en geld zouden brengen naar vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Met de hulp van haar vader zou ze samen met haar twee kinderen zijn ontsnapt en zich hebben gemeld bij Koerdische strijders, die haar in contact brachten met het tv-station.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl