Michael Tørnes was al met Vitesse mee op trainingskamp
NOS Voetbal

Vitesse haalt Deense recorddoelman

Vitesse heeft een opvolger voor de naar Israël vertrokken Piet Velthuizen. De 30-jarige Deense keeper Michael Tørnes komt voor twee seizoenen naar Arnhem. De voormalig jeugdinternational was tot nu toe alleen actief in Scandinavië, waar hij de meeste duels voor Brøndby IF speelde.

De transfervrije Tørnes kreeg de afgelopen tijd al de kans om zich te laten zien bij Vitesse, op het trainingskamp in Slovenië. Daar stond hij ook al een helft onder de lat in het oefenduel met Roebin Kazan.

Record

In 2014 baarde Tørnes opzien door het doel van HJK Helsinki 960 minuten (competitie en beker) lang schoon te houden. Daarmee vestigde hij een Fins record. In de afgelopen twee seizoenen kwam de doelman weinig meer in actie. Als laatste stond hij onder contract bij het Deense Odense BK.

“Na al die jaren in de Scandinavische competities wilde ik graag een avontuur elders in Europa", zegt Tørnes op de website van Vitesse. "Mijn eerste ervaring met Vitesse verliep heel goed. Ik ben prettig opgevangen en tijdens de trainingen was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik heb er zin in om in Nederland te gaan wonen en kijk uit naar de concurrentiestrijd met de andere keepers.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl