Bill Clinton
NOS Nieuws

Bill Clinton: Hillary krijgt dingen voor elkaar en geeft niet op

Oud-president Bill Clinton heeft op de Democratische conventie in Philadelphia een gepassioneerde toespraak gehouden over zijn leven met Hillary Clinton, vanaf het moment dat hij haar voor het eerst zag in 1971.

Zijn toespraak was doorspekt met voorbeelden van wat Hillary in haar werkzame leven voor elkaar heeft gekregen. Daarbij noemde hij haar steeds een "change-maker", iemand die het lukt zaken ten goede te veranderen en iemand die nooit opgeeft. Volgens de 69-jarige oud-president neemt zijn vrouw nooit genoegen met de status quo en wil ze altijd vooruitgang boeken. Zo zit ze gewoon in elkaar, zei hij.

Chelsea

Hij benadrukte ook haar prestaties als minister van Buitenlandse Zaken bij het beschermen van Amerikaanse belangen, het bestrijden van terrorisme en het opkomen voor mensenrechten in de wereld.

Bill Clinton, die president was van 1993 tot 2001, prees ook de kwaliteiten van zijn vrouw als moeder. Hoe goed ze dat heeft gedaan zullen jullie morgen merken, zei hij verwijzend naar de speech die dochter Chelsea Clinton houdt als ze haar moeder introduceert wanneer die op de conventie haar nominatie accepteert.

Chelsea tijdens de conventie.

Na een daarop volgende toespraak van de actrice Meryl Streep eindigde de tweede dag van de conventie met een korte satellietverbinding met Hillary Clinton in New York. Daarbij bedankte ze de aanwezigen voor de nominatie. Daarmee hebben jullie zojuist de grootste barst in het glazen plafond geslagen, zei ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl