Jeugddetentie voor serie-aanrander Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

15 maanden cel voor jonge serie-aanrander Utrecht

De Utrechter die begin dit jaar werd aangehouden voor een reeks aanrandingen moet de gevangenis in. Hij heeft vijftien maanden jeugddetentie opgelegd gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet de 23-jarige zich verplicht laten behandelen en krijgt hij na zijn gevangenisstraf intensieve begeleiding, meldt RTV Utrecht.

Volgens de rechter is bewezen dat de man drie verschillende slachtoffers heeft aangerand in 2010 en 2011. Hij was toen 16, 17 en net 18 jaar. Hij betastte onder meer de borsten van de slachtoffers, bij twee van hen deed hij dat onder bedreiging van een mes.

Het Openbaar Ministerie houdt de man ook verantwoordelijk voor twee andere aanrandingen en eiste daarom twee jaar jeugddetentie. De rechter vindt echter dat er in die zaken te weinig bewijs is.

Dankzij nieuwe dna-technieken werd de man begin dit jaar aangehouden door een coldcaseteam. In 2008 moest de man dna afstaan nadat hij een meisje in IJsselstein had aangerand. Voor dat misdrijf kreeg hij drie weken cel en jeugdbegeleiding opgelegd.

Advertentie via Ster.nl