In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Celstraffen voor overvallers supermarkt Rijssen

Drie mannen moeten de gevangenis in voor hun rol bij een overval op een supermarkt in Rijssen. Bij de overval begin dit jaar werden vier jonge medewerksters opgesloten in een koelcel. Een van de veroordeelde mannen werkte op dat moment bij de supermarkt.

De medewerker heeft 2,5 jaar celstraf opgelegd gekregen. Het tweetal dat de supermarkt binnendrong, moet 2,5 en 3,5 jaar de cel in. Daarnaast moeten de drie een schadevergoeding van ruim 12.000 euro betalen. De moeder van een van de overvallers kreeg een taakstraf van 150 uur opgelegd. Zij verstopte de buit, meldt RTV Oost.

Koelcel

De overval werd van binnenuit voorbereid door de medewerker. Hij schakelde de andere twee in om te helpen. Op de dag van de overval opende de medewerker vlak voor sluitingstijd een roldeur, waardoor de gemaskerde mannen binnen konden komen.

Zij bedreigden de vier medewerksters met een mes en een vuurwapen. De meisjes van 16 en 17 jaar moesten hun mobiel afgeven, op de grond gaan liggen en werden vervolgens opgesloten in de koelcel.

Telefoontaps

De overval werd opgelost doordat de betrokken medewerker ineens geld begon uit te geven. De man had eerder geldproblemen maar ging na de overval plotseling weekendjes weg, betaalde etentjes en had geld voor een tatoeage.

Bij de politie bestond al het idee dat er iemand van binnenuit betrokken was omdat de overvallers wel erg goed de weg wisten in de supermarkt. Met telefoontaps achterhaalde de politie meer informatie, waarna de andere verdachten konden worden aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl