NOS Nieuws

VVD: top slechte verpleeghuizen moet salaris inleveren

De VVD vindt dat bestuurders van slechte verpleeghuizen die boven de balkenendenorm verdienen, vrijwillig hun salaris moeten verlagen. "Bij publiek geld hoort een publieke moraal", zegt Kamerlid Potters.

Hij reageert op een stuk in de Volkskrant. Daarin staat dat zeven van de elf directeuren van verpleeghuizen die ondermaats presteren, meer verdienen dan de balkenendenorm van 178.000 euro.

Potters zegt te snappen dat mensen zich hier boos over maken. "Als je bent aangesteld om te zorgen voor kwetsbare mensen, dan zit je daar niet om jezelf te verrijken. Dat iets mag, wil niet zeggen dat het deugt. Als je zo veel geld opstrijkt en zo weinig presteert dan moet je je schamen."

Afstand doen

De VVD'er vindt dat zeker directeuren van slechte verpleeghuizen uit zichzelf afstand moeten doen van alles wat zij boven de balkenendenorm verdienen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde onlangs dat tientallen verpleeghuizen niet aan de kwaliteitseisen voldoen en dat er bij nog eens elf instellingen grote zorgen zijn over de patiëntveiligheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl