In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Chinezen begonnen aan bouw pandaverblijf in Rhenen

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen is een begin gemaakt met de bouw van het pandaverblijf voor de twee reuzenpanda's die later dit jaar overkomen van een dierentuin in China. Een groep houtbewerkers, dakdekkers en decorateurs uit China is voor de klus overgevlogen.

'Pandasia' krijgt een traditioneel Chinees uiterlijk. Voor het dak worden 35.000 dakpannen gebruikt die met de hand zijn gemaakt in een 700 jaar oude fabriek in China. Bij de entree komen Chinese poorten die maanden geleden al naar Nederland zijn verscheept. Naast hun eigen bouwmaterialen, hebben de bouwers volgens RTV Utrecht ook een eigen kok meegenomen die tijdens hun verblijf voor het eten zorgt.

Panda's Wu Wen en Xing Ya komen pas naar Nederland als hun verblijf is goedgekeurd door Chinese instanties. Dat zal naar verwachting dit najaar zijn.

Eind vorig jaar werd de komst van de reuzenpanda's aangekondigd tijdens een staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan China. Nederland krijgt de twee panda's te leen als symbool van goede vriendschap, ook wel 'panda-diplomatie' genoemd.

Advertentie via Ster.nl