Jenevermerk van distilleerderij Cooymans, onderdeel van het failliete Dirkzwager
NOS Nieuws

Jenevers en likeuren van distilleerderij Cooymans gered

De liefhebbers van een borrel van Floryn, Legner, Cooymans-advocaat of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven dus bestaan.

De drankenproducent maakt dus een doorstart. De productie- en bottelactiviteiten worden gekocht door drankenproducent Avandis, een samenwerkingsverband van drie drankenbedrijven.

Lucas Bols neemt de jenevermerken over, De Kuyper Royal Distillers de likeuren, en de wijnbottelarij wordt onderdeel van Herman Jansen. Over de prijs zijn geen mededelingen gedaan.

"Wij denken dat wij als sterke speler in de industrie deze activiteiten een gezonde toekomst kunnen bieden", zegt André de Goede, algemeen directeur van Avandis. "De werkgelegenheid van het merendeel van de werknemers is veiliggesteld."

Cooymans is een onderdeel van de Dirkzwager Groep, die twee weken geleden failliet ging door problemen bij het dochterbedrijf, de slijterijketen Mitra. Mitra ging over de kop door dalende verkopen en concurrentie.

Voor een ander onderdeel van Dirkzwager, de Berenburg-fabrikant Weduwe Joustra, is nog geen koper gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl