Ajax begint vanavond aan zijn Europese campagne van het seizoen 2016/2017
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Het is een belangrijke week voor het Nederlandse voetbal. Ruim twee weken na de finale van het EK voetbal staan de derde voorrondes van de Europese bekertoernooien op het programma. Donderdag zijn Heracles en AZ aan de beurt in de Europa League, vanavond trapt Ajax af voor de Champions League.

Het wordt om 20.45 uur het officiële debuut voor trainer Peter Bosz in de Amsterdam Arena, waar PAOK Saloniki de tegenstander is. De nieuwe Ajax-trainer kondigde gisteren aan dat hij, ondanks de tegenvallende resultaten in de voorbereiding, vast zal houden aan zijn offensieve speelstijl. "We gaan het op onze manier doen", stelde Bosz.

Bosz: we gaan het op onze manier doen

Het voorrondeduel in de Champions League is rechtstreeks te volgen in Radio Sportzomer op NPO Radio 1, met commentaar van Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp. Analyticus van dienst is Alfons Groenendijk. In het sportgedeelte van het late Journaal is rond middernacht een samenvatting van de wedstrijd te zien.

Ook via ons liveblog op NOS.nl, Twitteraccount @NOSVoetbal en Teletekst is Ajax-PAOK Saloniki te volgen.

Volleybal, zwemmen en wielrennen

Maar er is natuurlijk meer dan voetbal. De Nederlandse volleybalsters spelen vanavond hun uitzwaaiwedstrijd, voor ze naar Rio de Janeiro vertrekken om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Tegenstander in Apeldoorn is Zuid-Korea, de nummer negen van de wereld. In het Sportjournaal om 18.45 uur kijken we vooruit, in Nieuwsuur is er rond 22.30 een samenvatting van de wedstrijd.

Verder nemen we in Nieuwsuur een kijkje bij de profronde in Surhuisterveen, waar geletruiwinnaar Chris Froome zijn opwachting maakt. En er is een reportage over zwemster Inge Dekker, die zich op Sardinië voorbereidt op haar vierde Olympische Spelen.

Uitzendingen van dinsdag 26 juli bij de NOS

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1 en NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurRadio SportzomerNPO Radio 1
22.30 uurSport in NieuwsuurNPO 2
23.58 uurLate Journaal en sportNPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl