NOS Voetbal

Ajax-trainer Bosz: we gaan het op onze manier doen

Bosz: we gaan het op onze manier doen

Ajax gaat dinsdag in het Champions League-voorrondeduel met PAOK Saloniki vol op de aanval spelen. Ondanks de tegenvallende resultaten in de voorbereiding is trainer Peter Bosz niet van plan concessies te doen aan zijn speelstijl.

"We gaan een andere koers varen en daar houden we aan vast. We gaan het op onze manier doen", aldus Bosz, die een maand geleden aan zijn klus bij Ajax begon. "Qua resultaten ben ik natuurlijk niet tevreden. Maar met de ontwikkeling van het spel wel. Dat heeft tijd nodig, de spelers zijn gewend om op een andere manier te spelen. Sinds twee weken zie ik wel progressie."

Bosz wil niet ingaan op de verschillen met zijn voorganger Frank de Boer ("Frank heeft het hier geweldig gedaan"), maar praat liever over zijn eigen stijl: "Vooruit druk zetten, de bal snel terugveroveren en met de bal heel snel naar de goal van de tegenstander. Dat is risicovoller en het vraagt veel concentratie."

Klaassen: een andere trainer is even wennen

Duel met PAOK te vroeg

Tijdens het afgelopen EK lieten landen als Portugal en IJsland zien dat een defensieve spelstijl vaak succesvoller is dan een offensieve. Maar daar wil Bosz niets van weten. "Je moet dicht bij jezelf blijven. Wij zijn Nederland en we hebben onze Nederlandse voetbalcultuur. Ga je dingen anders doen, dan sla je de plank mis. Bayern München en Barcelona laten zien dat je met aanvallend voetbal ook succes kan hebben."

Bosz geeft toe dat het belangrijke duel met PAOK Saloniki eigenlijk veel te vroeg komt. "Daar heb je geen invloed op, dat staat nu eenmaal zo gepland." De trainer heeft echter geen moment gedacht aan het terugvallen op oude mechanismes bij Ajax. "Totaal niet. We gaan een andere koers varen en daar houden we aan vast. We gaan het op onze manier doen." En als het misgaat en de kritiek losbarst? "Dat is de voetballerij", stelt Bosz vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl