Yanina Wickmayer houdt de trofee omhoog
NOS Sport

Wickmayer zorgt voor Belgisch succes, Venus Williams onderuit

Yanina Wickmayer en Johanna Konta hebben een WTA-toernooi op Amerikaanse bodem gewonnen. De Belgische was de sterkste in Washington en de Britse zegevierde in Stanford.

Wickmayer was met 6-4, 6-2 een maatje te groot voor Lauren Davis en greep zo haar vijfde WTA-titel. De Belgische speelde één keer eerder het toernooi van Washington. Dat was in 2013 en toen verloor ze in de eerste ronde.

Ditmaal was ze een stuk succesvoller, want naast haar zege in het enkelspel won ze samen met Monica Niculescu ook het dubbelspel.

Davis had dit jaar pas drie partijen op het hoogste niveau gewonnen, maar haalde in Washington met vier zeges op rij haar eerste WTA-finale. Tegen Wickmayer had ze de laatste drie duels gewonnen, maar ditmaal had ze weinig in te brengen.

Konta voorkomt vijftigste titel Venus Williams

Johanna Konta sloeg in haar eerste WTA-finale direct toe. De Britse greep in Stanford de titel door Venus Williams met 7-5, 5-7, 6-2 te verslaan.

Williams was op jacht naar haar vijftigste WTA-titel, maar had geen antwoord op de harde slagen van de nummer achttien van de wereld. Konta, die eerder dit jaar op de Australian Open ook al te sterk was voor de 36-jarige Amerikaanse, maakte weinig fouten. Ze was met name in de derde set een klasse apart en had de zege na twee uur en een kwartier binnen.

"Zij haalde echt een heel hoog niveau", blikte Williams terug. "Ze heeft haar beste tennis bewaard voor de finale en dat is wat je wilt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl