Bauke Mollema (l) en Wout Poels tijdens de Tour de France
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

De Ronde van Frankrijk kende gisteren zijn apotheose met de traditionele finish op de Champs-Élysées in Parijs. Maar daags na de Tour is er nog genoeg te beleven voor wielerfans.

Zo is er de Ronde van Boxmeer, een criterium waar Nederlandse Tourtoppers acte de présence geven. Traditioneel wordt er in het Brabantse plaatsje het eerste Nederlandse 'rondje om de kerk' verreden na de Tour.

We zien onder anderen Wout Poels, meesterknecht van Tourwinnaar Chris Froome. De Limburger van Sky zegevierde vorig jaar in Boxmeer. Verder starten Trek-kopman Bauke Mollema, die bijna de Tour van zijn leven reed, en IAM Cycling-renner Stef Clement, die verrassend als achttiende eindigde in het algemeen klassement.

Een reportage van de Ronde van Boxmeer is vanavond vanaf 22.30 uur te zien in Nieuwsuur op NPO 2 en NOS.nl.

Peter Bosz, trainer Ajax

Ajax

Voor Ajax breekt een belangrijke week aan. De Amsterdammers strijden dinsdag in eigen huis in de derde voorronde van de Champions League tegen het Griekse PAOK Saloniki.

Trainer Peter Bosz kan zijn officiële debuut in de Amsterdam Arena dus goed beginnen. Vanmiddag spreekt hij met de NOS. Een verslag daarvan is om 18.45 uur te zien in het Sportjournaal op NPO 1 en NOS.nl.

Radio Sportzomer

Een uitgebreid interview met Bosz is vanavond vanaf 22.00 uur te beluisteren in Radio Sportzomer op NPO Radio 1. Daarnaast schuift Ajax-volger Simon Zwartkruis aan om te praten over hoe de Amsterdamse club ervoor staat.

Met het oog daarop bespreken we, in het uur ervoor, ook de kansen van Heracles Almelo voor het komende seizoen en in de voorrondes van de Europa League. Trainer John Stegeman is te gast in de studio.

Uitzendingen maandag

TijdProgrammaMedium
13.10 uurLunchjournaalNPO 1 en NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurRadio SportzomerNPO Radio 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2 en NOS.nl
23.56 uurLate Journaal en sportNPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl