Een gewonde wordt weggedragen in Aleppo na een eerdere luchtaanval
NOS Nieuws

Dokters: ziekenhuizen Aleppo gebombardeerd

In Aleppo zijn afgelopen nacht vier geïmproviseerde ziekenhuizen gebombardeerd, zegt een organisatie van Syrische artsen. Volgens activisten in Aleppo is ook een bloedbank geraakt. De berichten zijn moeilijk door onafhankelijke bronnen te controleren.

De artsen zeggen dat een kind van twee dagen oud is omgekomen toen de kliniek waarin het lag voor de tweede keer binnen negen uur werd geraakt.

Al deze ziekenhuizen zijn nu buiten bedrijf en nieuwe zieken of gewonden kunnen niet worden opgenomen. Ook kunnen er geen gewonden de stad uit worden gebracht en medicijnen kunnen de stad niet in. Er zijn nog vijf ziekenhuizen in het oosten van de stad operationeel.

Er wordt al vier jaar gevochten om Aleppo, dat voor de oorlog de grootste stad van Syrië en het economische hart van het land was. Wijken in het oostelijk deel van de stad zijn nog in handen van rebellengroepen. Syrische regeringstroepen veroverden deze maand de enige bevoorradingsweg in het gebied.

"Politieke oplossing"

Via het staatspersbureau SANA liet de Syrische regering weten klaar te zijn om de vredesbesprekingen te hervatten en op zoek te gaan naar een politieke oplossing voor de burgeroorlog, die nu vijf jaar duurt.

De gesprekken moeten wel "zonder vooraf gestelde voorwaarden of buitenlandse bemoeienis'' worden gevoerd met steun van de Verenigde Naties, aldus de verklaring.

De VN hoopt in augustus een nieuwe overlegronde te beginnen. Eerdere gesprekken werden dit jaar afgebroken vanwege de aanhoudende gevechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl