Thomas Bach, president van het IOC
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Gaat het Internationaal Olympisch Comité beslissen of Rusland wordt uitgesloten voor de Olympische Spelen in Rio? Dat komen we mogelijk vandaag te weten. Het IOC brengt later vandaag een bericht naar buiten. Dat gebeurt tussen al het sportgeweld door, beginnend met wielrennen.

De truien zijn allemaal al vergeven in de Tour de France, wat rest is de dagzege op de Champs-Élysées. Maar voordat we bij de NOS live overgaan naar de laatste rit van deze Tour schakelen we vanaf 13.50 in bij La Course. De vrouwenrace voorafgaand aan de laatste Touretappe is dan live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

La Course 2015: Van der Breggen wint

Na een samenvatting van de GP van Hongarije, waar Max Verstappen verwacht hoge ogen te gooien, schakelen we omstreeks 16.15 uur live over naar de laatste Touretappe. Uiteraard is Radio Tour de France er vanaf 14.00 uur ook al bij.

De Tour de France wordt bij de NOS vanaf 20.20 uur afgesloten met de laatste uitzending van De Avondetappe.

De route van de 21ste etappe van de Tour

ATS: zwemmen tegen de bierkaai

Om 22.30 uur een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport. Dit keer is oud-zwemster Enith Brigitha de hoofdrolspeelster. Zij was in de jaren zeventig een van de beste zwemsters ter wereld.

Ze verloor echter altijd van de Oost-Duitsers, die, zo bleek later, structureel doping gebruikten. Andere Tijden Sport organiseerde een ontmoeting tussen Brigitha en Kornelia Ender uit de DDR.

Andere Tijden Sport: zwemmen tegen de bierkaai

Olympische ploeg vertrekt

In het sportgedeelte van het late journaal om 23.10 uur een reportage over de Nederlandse olympiërs die vandaag vertrekken naar Rio.

Vandaag besluit het IOC of de Russische sporters worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen. Nieuws daarover zal vanzelfsprekend in alle uitzendingen van NOS Sport te zien en te horen zijn.

Uitzendingen zondag

Tijd Programma Medium
13.50 uur Tour de France: La Course en etappe 21 NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
20.20 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
21.00 uur Radio Sportzomer NPO Radio 1
22.30 uur Andere Tijden Sport: zwemmen tegen de bierkaai NPO 1 en NOS.nl
23.10 uur Late journaal en sport NPO 1 en NOS.nl
Gehele dag Tour de France, documentaires en Andere Tijden Sport NPO Sport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl