Nicolai Jörgensen maakt bij zijn debuut in De Kuip de 1-0 tegen Valencia

Feyenoord tankt vertrouwen met zege op Valencia

Feyenoord heeft ook het tweede oefenduel tegen een tegenstander van naam in winst omgezet. Na de 3-1 oefenzege op Anderlecht een week geleden, waren de Rotterdammers zaterdag in De Kuip te sterk voor Valencia: 2-1.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam in de eerste helft op voorsprong via Nicolai Jörgensen. De Deense spits, die overkwam van FC Kopenhagen en zijn debuut maakte in De Kuip, kopte de bal op aangeven van Eljero Elia knap achter doelman Diego Alves.

Effectvolle zwabberbal

In het laatste kwartier van de tweede helft werd Jörgensen vervangen door Michiel Kramer, die in de hardwerkende Deen nu al een geduchte concurrent weet. Kramer stond amper in het veld toen Valencia uit een vrije trap op gelijke hoogte kwam.

Álvaro Medrán verschalkte doelman Pär Hansson, die net als Jörgensen voor het eerst zijn opwachting maakte in De Kuip, van grote afstand met een effectvolle zwabberbal.

Het duel kabbelde daarna richting een remise tot verdediger Eric Botteghin, die eerder al een doelpunt afgekeurd zag worden wegens het aanvallen van de keeper, een corner van Bilal Basaçikoglu feilloos in de hoek kopte.

Johan Cruijff-schaal

Volgende week zondag opent Feyenoord het seizoen officieel met het duel om de Johan Cruijff-schaal. Tegenstander in de Arena is dan PSV, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Moeskroen.