Club Brugge viert feest na het veroveren van de eerste prijs van het seizoen

Tiental Brugge verovert Supercup België

Club Brugge heeft voor de veertiende keer de Belgische Supercup veroverd. Met tien spelers werd bekerwinnaar Standard Luik in Brugge met 2-1 verslagen.

De kansen voor rust waren voor Brugge. Lior Refaelov kopte net naast, José Izquierdo trof de paal en Stefano Denswil schoot rakelings over. De laatste lette echter niet op bij een hoekschop en zag Ivan Santini raak koppen. Brugge kreeg voor de rust nog een klap te verwerken, want Hans Vanaken kon inrukken met rood na een wilde overtreding.

Ruud Vormer (r) viert zijn 2-1 tegen Standard Luik

Het tiental bleek niet gebroken en kwam kort na rust op 1-1: Izquierdo schoot na een lange rush raak in de verre hoek. Even later kwam de kampioen zelfs op 2-1; Ruud Vormer vond met een prachtige knal van twintig meter de kruising.

Standard bleek de laatste dertig minuten onmachtig, creëerde geen enkele kans op de gelijkmaker en Brugge hield dan ook gemakkelijk stand.