De arrestatie op Ibiza
NOS Nieuws

Illegale wapenhandelaar Ibiza opgepakt

De Spaanse politie heeft op Ibiza een criminele bende opgerold die miljoenen verdiende aan illegale wapenhandel en afpersing. Een Poolse ex-militair die zich uitgaf voor diplomaat zou leiding hebben gegeven aan de bende. De groep zou ook banden hebben met Nederlandse criminelen.

De bende leverde onder andere 200.000 kalasjnikovs, raketwerpers en tanks aan de strijdende partijen in Zuid-Soedan. De hoofdverdachte gaf zich met vervalste papieren uit als presidentieel adviseur van Guinee-Bissau. Hij zou op die manier zelfs het presidentiële vliegtuig van Gambia voor zijn handel hebben kunnen gebruiken.

Volgens de politie van Ibiza persten de criminelen met de hulp van een Nederlandse bende ook ondernemers op het vakantie-eiland af. Daarbij zou 4 miljoen euro zijn buitgemaakt.

De politie kwam de smokkelaars in 2012 op het spoor vanwege de luxe levensstijl van de hoofdverdachte. Bij de inval op Ibiza werden onder meer enkele luxeauto's in beslag genomen.

In beslag genomen auto's

Ook in Zwitserland en Duitsland waren vandaag invallen. Daarnaast had de bende contacten in België, Frankrijk en Groot-Brittannië.

In totaal zijn er negen verdachten opgepakt. Onder de gearresteerden is ook een politieman die informatie doorspeelde naar de bende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl