Max Verstappen deed het vorig jaar ook goed in Hongarije
NOS Sport

Verstappen is in gedachten Ricciardo al voorbij

Vorig seizoen eindigde Max Verstappen op de vierde plek bij de Grand Prix van Hongarije. Dat was in de Toro Rosso, zondag rijdt hij op de Hungaroring rond in een veel snellere Red Bull.

De kwalificatie van zaterdag verliep niet geheel vlekkeloos voor de Limburger, die in de derde kwalificatieronde net te laat over de finish kwam om nog een snelle ronde neer te kunnen zetten.

Toch was hij tevreden met zijn vierde kwalificatieplek. "We zaten er heel dichtbij. Een derde tijd was heel goed mogelijk, maar dat is altijd achteraf praten, daar kun je nu toch niks meer aan veranderen."

'Even afwachten, het ziet er goed uit'

Waar bijna iedere grand prix wordt gedomineerd door de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg verwacht Verstappen dat hij op de Hungaroring flink partij kan bieden.

"Ik denk dat we er redelijk bij kunnen zitten. Mercedes is over het algemeen iets sneller, maar als zij problemen krijgen met de banden, dan kunnen wij nog wel wat doen. Even afwachten, maar het ziet er wel goed uit."

Er hangt 'iets' in de lucht

Volgens NOS-verslaggever Louis Dekker hangt er in Hongarije in ieder geval 'iets' in de lucht. "Verstappen straalt hier hetzelfde uit als in Barcelona, waar hij zijn eerste en enige grandprixzege tot dusver behaalde."

Dekker merkte dat bijvoorbeeld ook toen hij Verstappen sprak na de kwalificatie en hem een dilemma voorlegde.

Dekker: "Als je morgen aan het einde van de race tweede ligt en teamgenoot Daniel Ricciardo eerste, hoe verloopt de slotfase dan? Want jij bent natuurlijk een aanvaller, maar misschien moet je ook denken aan het teambelang."

Verstappen: "Ik denk niet dat dat gaat gebeuren, dus daar hoef ik niet over na te denken."

Dekker: "Waarom gaat dat niet gebeuren."

Verstappen, met een knipoog: "Dat snap je zelf ook wel toch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl