De file bij Dover
NOS Nieuws

Britse mega-file op weg naar veerboot

Britse automobilisten hebben last van enorme files richting de haven van Dover. Aangescherpte veiligheidsmaatregelen op weg naar Frankrijk leidden tot grote vertragingen.

Reizigers stonden tot 12 uur lang vast, bij hoge temperaturen. Velen hebben de nacht in hun auto moeten doorbrengen. De politie zet motoren en een helikopter in om water naar de automobilisten te brengen.

Files in Dover bij veerboten

"De afgelopen acht uur zijn we misschien een kilometer opgeschoten. Je kunt je niet eens omdraaien om naar huis te gaan, ", zegt een vrouw tegen de BBC. "We staan hier nu zo lang dat ik een adreswijziging ga doorgeven", grapt een ander.

De weg naar Dover

Britse media beschrijven dat reizigers de tijd doden met zonnebaden, picknicken en rolschaatsen op het asfalt. "Het lijkt wel wat op Glastonbury, maar dan zonder de muziek", noemt een automobilist het provisorische kamperen.

De havendienst van Dover zegt dat na de aanslagen in Nice en München de veiligheidseisen voor de veerboot zijn verscherpt. Er is echter niet genoeg Frans personeel om alle controles vlot uit te voeren.

Files slingeren door het landschap

Om de doorstroom te bevorderen zijn de veiligheidsmaatregelen vandaag wat versoepeld, maar er blijven lange wachttijden. De politie van Kent adviseert reizigers hun reis uit te stellen, of in ieder geval voldoende eten en drinken mee te nemen.

Tot groot ongenoegen van de gestrande vakantiegangers waren er berichten dat enkele veerboten halfleeg vertrokken. De reder garandeert dat iedereen uiteindelijk zal kunnen vertrekken.

Auto's bij de haven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl