De muur die het leger rond het terrein bouwde
NOS Nieuws

Speeltuin of begraafplaats op plek waar Bin Laden werd gedood?

In Pakistan ruziën het leger en de plaatselijke overheid over een nieuwe bestemming van het terrein waar Osama bin Laden in 2011 werd gedood. Het leger wil er een begraafplaats aanleggen, maar het bestuur van de stad Abbottabad ziet er liever een speeltuin.

Bin Laden zat enkele jaren ondergedoken in een huis op het stuk grond van 3500 vierkante meter. Nadat hij er door Amerikaanse commando's was doodgeschoten liet de regering het huis afbreken, uit angst dat het een bedevaartsoord zou worden.

Leger en regering zijn het erover eens dat het zonde is om de grond braak te laten liggen in de groeiende garnizoensstad. De overheid ziet er graag een speeltuin verrijzen, het leger vindt dat een begraafplaats nodig is.

Muurtje

In mei liet het leger al een touw spannen om het terrein, dat officieel in handen is van de provincie Khyber Pakhtunkhwa. Deze week is er een muur van een meter hoog omheen gebouwd.

Een woordvoerder van de provincie is boos dat het leger bouwt op land van de overheid. Bovendien, zegt hij, is het helemaal niet gepast om een begraafplaats in een woonwijk aan te leggen.

Een oplossing voor het conflict is nog niet in zicht.

Het huis waar Bin Laden in 2011 werd doodgeschoten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl