Dafne Schippers snelt naar de zege op de 200 meter bij de Diamond League-ontmoeting in Londen
NOS Sport

Schippers imponeert op 200 meter in Londen

Dafne Schippers heeft nog maar eens haar visitekaartje afgegeven. Op de 200 meter bij de Diamond League-ontmoeting in het Olympisch Stadion in Londen was de wereldkampioene veel te sterk voor de concurrentie.

Schippers liep met lichte tegenwind naar 22,13 seconden en hield daarmee vijf Amerikaanse sprintsters achter zich. Op een halve seconde werd Tiffany Townsend (22,63) tweede, op de voet gevolgd door Joanna Atkins (22,64).

Overtuigende zege Schippers op 200 meter

In haar vierde Diamond League-zege op de 200 meter liet Schippers de zesde tijd van het seizoen noteren. Met 21,93, 22,02 en 22,11 liep ze eerder dit jaar ook al de snelste, derde en vijfde tijd. Slechts een keer verloor ze dit seizoen op deze afstand, eind mei in Eugene van Tori Bowie.

Reden genoeg om tevreden te zijn, zou je zeggen. "Het was een prima race, volgens mij", vertelde Schippers, die desondanks nog niet de macht voelde die ze nodig denkt te hebben bij de Olympische Spelen. "Wat je nodig hebt, is vorm. En die komt eraan."

Schippers: vorm van Rio komt eraan

Fraser-Pryce nog niet in vorm

Op de 100 meter liet een van de grootste rivalen van Schippers, wereldkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce, zien dat zij in ieder geval nog niet in topvorm verkeert.

De overwinning in Londen ging verrassend naar Marie Josée Ta Lou. De atlete uit Ivoorkust was met 10,96 seconden drie honderdsten sneller dan Michelle-Lee Ahye uit Trinidad en Tobago.

Fraser-Pryce kwam nog goed uit de startblokken, maar daarna zakte de Jamaicaanse weg naar de derde plaats: 11,06. Ze kwam dit seizoen nog niet verder dan 10,93.

Het programma van de Nederlandse atleten in Rio de Janeiro

Op 12 augustus komt Dafne Schippers voor het eerst in actie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dan staan de series van de 100 meter op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl