Mo Farah liep voor eigen publiek naar de beste tijd van het seizoen op de 5.000 meter
NOS SportAangepast

Farah toont topvorm voor eigen publiek

Mo Farah heeft zijn favorietenrol voor olympisch goud op de 5.000 meter nog eens onderstreept. De Brit, die in 2012 olympisch kampioen op de 5.000 en 10.000 meter werd, overklaste bij de Diamond League-wedstrijden in Londen welhaast zijn concurrenten. Farah liep het tweede deel van de race ver voor de rest van het veld uit. Zijn machtsvertoon eindigde in 12.59,31, de snelste tijd van 2016.

Behalve Dafne Schippers, die soeverein naar de zege snelde op de 200 meter, konden de Nederlandse deelnemers op de tweede dag in Londen geen potten kunnen breken.

Estafette mist Van Luijk en Martina

Op de 4x100 meter eindigde de Nederlandse estafetteploeg zonder Churandy Martina en Patrick van Luijk als laatste.

Solomon Bockarie, Joren Tromp, Giovanni Codrington en Dimitri Juliet - die vrijdag pas werd opgeroepen omdat Van Luijk lange tijd aan de kant staat met een blessure aan het zenuwstelsel - liepen naar 39,01. De winst ging in 37,78 naar de A-ploeg van de Britten.

Estafetteploeg laatste bij 4x100 meter in Londen

Verspringer Ignisious Gaisah werd in Londen zevende. De winnaar van brons op de EK in Amsterdam, die zich niet voor Rio wist te plaatsen, kwam in Londen tot 7,74 meter. De Chinees Gao Xinglong won met 8,11 meter.

Smet niet naar finale

In de halve finales van de 110 meter horden kende Koen Smet een goede start, om vervolgens op de vierde horde in problemen te komen. Smet toucheerde de hindernis, verloor daardoor iets van zijn ritme, en kwam daardoor met 13,82 niet verder dan de achtste en laatste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl