Chinese militairen dragen zandzakken om een weggespoelde weg te versterken
NOS Nieuws

Meer dan 100 doden na zware regen in China

In China zijn deze week zeker 112 doden gevallen en 91 mensen vermist geraakt. Dat melden verschillende provinciale overheden. Eerder werd gemeld dat 75 mensen om het leven waren gekomen, maar dat aantal blijkt nu hoger te liggen.

Sinds maandag waren er in China verschillende overstromingen en aardverschuivingen door de zware regenval. De noordelijke provincie Hebei werd het zwaarst getroffen. Hier kwamen 72 mensen om het leven en raakten er 78 vermist.

Daxian, een dorp nabij Xingtai in Hebei, overstroomde 's nachts. Doordat de meeste mensen sliepen, vielen hier veel slachtoffers, onder wie veel kinderen. De inwoners van Daxian verwijten de Chinese autoriteiten dat ze hen niet op tijd hebben geëvacueerd.

Zeker 45.000 huizen werden door het noodweer verwoest. In Hebei moesten 337.000 mensen geëvacueerd worden. De schade wordt geschat op 11,5 miljard yuan (1,6 miljard euro).

Weer beïnvloeden

Vorige week kwamen al 237 mensen om en raakten er 90 vermist in het zuiden en midden van China. De Chinese overheid maakte toen 25 miljoen euro vrij om het weer te beïnvloeden en daarmee natuurrampen te voorkomen.

Dorpen langs de Jangtse-rivier riepen toen migranten die naar de steden zijn getrokken voor werk op om terug te keren en hen te helpen met de noodsituatie. Duizenden migranten keerden hierop terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl