Dionne met haar Vierdaagse-kruisje
NOS Nieuws

'Het moet raar lopen, wil ik volgend jaar niet weer meedoen'

"Het gaat inmiddels weer", zegt NOS-presentator Dionne Stax een paar uur nadat ze voor de achtste keer de Nijmeegse Vierdaagse heeft uitgelopen. Trots laat ze haar medaille zien. "Ik heb net een biertje gedronken. Het is hier nog zo'n groot feest, ik vergeet de pijn gewoon even."

De laatste wandeldag was voor Dionne extra zwaar. Net als de ruim 40.000 overgebleven lopers moest ze 'gewoon' de laatste etappe van 40 kilometer afleggen. Daarnaast deed ze live verslag voor de speciale uitzending van de intocht op de Via Gladiola. "Dat was een hele belasting", zegt Dionne. "Je moet toch leuk overkomen op televisie, interviews doen, en ondertussen doorlopen."

Sowieso was de laatste dag pittig: in de vroege ochtend regende het hard in en rond Nijmegen. "Ik denk dat ik daaraan een blaartje aan mijn teen heb overgehouden. Die is toen helemaal week geworden."

De laatste uren van de tocht was het droog en konden de lopers genieten van de intocht. Dionne: "Er ligt hier een mooie bos gladiolen. Mijn ouders, familieleden en vrienden stonden bij de finish. Zij blijven nog een poosje."

Voor Dionne was het de achtste keer dat ze Nijmegen 'deed' en waarschijnlijk blijft het daar niet bij. "Er moet wel iets raars gebeuren, wil ik volgend jaar niet weer meedoen."

Afzien en genieten

Ze heeft deze 100ste editie niet heel anders ervaren dan de vorige zeven keer. "Voor mij was het toch gewoon weer vier dagen wandelen." De deelnemers kregen wel een soort erepenning. "Maar verder merk je er weinig van. Je bent net zo aan het afzien en genieten als anders."

Wat ze morgen gaat doen? "Helemaal niks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl