Adam Maher was een van de uitblinkers in het oefenduel met FC Porto afgelopen donderdag in Arnhem
NOS Voetbal

Opnieuw oefenduel PSV verboden uit vrees voor rellen

Het vriendschappelijke duel tussen PSV en West Bromwich Albion, dat zaterdag in de Gelredome in Arnhem zou worden gespeeld, gaat niet door. Dat heeft de burgemeester van Arnhem besloten. De Arnhemse politie beschikt over informatie dat tientallen PSV-supporters de confrontatie willen zoeken met supporters van andere clubs.

"Voor ons is de grens bereikt", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van de landskampioen. "We worden nu voor de derde keer onaangenaam verrast door dit soort geluiden. Wij weten niet welke mensen deze ellende aanrichten maar willen ontzettend graag hun identiteit achterhalen. We tolereren dit namelijk niet."

Voor ons is de grens bereikt. We tolereren dit niet

Algemeen directeur Toon Gerbrands

Twee weken geleden werd het oefenduel van PSV met een andere Engelse club, Queens Park Rangers, om dezelfde reden verboden. Dat duel, dat gespeeld zou worden in Driel, werd uiteindelijk achter gesloten deuren afgewerkt.

Vorige week werden ook de oefenduels van Ajax met Krylia Sovjetov Samara en AA Gent verplaatst uit angst voor rellen. Toen zouden aanhangers van Anderlecht in het Overijsselse Nieuwleusen op de vuist hebben willen gaan met die van AA Gent.

Vitesse speelt wel

De wedstrijd tussen PSV en West Bromwich Albion maakt deel uit van een oefentoernooi, waaraan ook Vitesse en FC Porto deelnemen. Donderdag won PSV met 3-0 van FC Porto.

Het duel tussen Vitesse en FC Porto gaat zaterdag wel gewoon door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl