NOS Sport

Haase serveert zich naar laatste vier in Gstaad

S2245Haase naar halve finale

Robin Haase heeft zich op het ATP-toernooi in het Zwitserse Gstaad na een goed optreden bij de laatste vier geschaard. De 29-jarige Hagenaar rekende in twee sets af met Thiago Monteiro uit Brazilië: 7-6 (2), 7-5.

Net als de eerste set leek ook de tweede set uit te draaien op een tiebreak; beide spelers serveerden ijzersterk en breakpoints vielen er tot de laatste game niet te noteren. Monteiro sloeg echter op het eerste breakpoint een forehand net naast de lijn, waarna Haase de handen de lucht in kon steken.

Haase haalde een zeer behoorlijk niveau en was foutloos op zijn eerste service: hij won alle 33 punten die hij speelde na het binnen de lijnen slaan van zijn eerste opslag.

Berglandschap

In het verleden heeft Haase al vaker laten zien goed uit de voeten te kunnen in het berglandschap in Zwitserland en Oostenrijk. Drie jaar geleden haalde hij de finale in Gstaad en in het Oostenrijkse Kitzbühel won hij in 2011 en 2012 de titel.

Voor een plek in de eindstrijd neemt Haase het zaterdag op tegen Paul-Henri Mathieu uit Frankrijk, die de Spanjaard Albert Ramos in drie sets versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl