NOS Nieuws

ANWB: wel druk, maar waarschuwing was niet nodig

Het valt mee met de drukte op de snelwegen. De ANWB riep eerder vanmiddag op niet meer de weg op te gaan, maar dat advies blijkt gebaseerd op een storing in de apparatuur.

"We hebben met een storing te maken in de TomTom-software. Die meet snelheden en vertragingen. Maar op een of andere manier bleef die hangen waardoor de wachttijden extreem hoog opliepen. Er stonden wel degelijk grote files op de A1 en A2, maar de vertragingstijden klopten niet", aldus een woordvoerder van de ANWB.

Op de belangrijkste verkeersroutes die naar het buitenland leiden, stonden aan het begin van de middag grote files die voor vertragingen zorgen. Uitgerekend op de dag dat ook de laatste regio, het zuiden, op vakantie gaat. Vanwege de storing in de data waarmee de ANWB werkt, leek zich enige tijd "een rampscenario" te ontwikkelen en werd iedereen die nog moest vertrekken geadviseerd even te wachten.

Op de A1 richting het oosten waren tussen Eembrugge en Voorthuizen vijf personenauto's bij een ongeluk betrokken en belandde een vrachtwagen in de middenberm. Dat zorgde voor een lange file richting Duitsland.

Op de A2 bij Eindhoven liep het verkeer rond het middaguur vast door een ongeval met drie auto's. Alleen de vluchtstrook was open en de file reikte tot aan Tilburg.

Inmiddels zijn beide snelwegen weer vrijgegeven. "De filelengtes en de wachttijden lopen nu heel snel terug", aldus de ANWB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl