Kelly (midden) liep 920 kilometer in 20 dagen
NOS Nieuws

Agente Kelly na 920 kilometer in drie weken gefinisht in Nijmegen

Bij de Nijmeegse Vierdaagse zijn de Ererondelopers gefinisht, de 100 uitverkoren wandelaars die boven op de normale Vierdaagse afstanden een extra 50 kilometer door de nacht hebben gelopen. Onder hen is Kelly van Ruler, een agente van 29 jaar oud die wel een heel bijzondere prestatie heeft neergezet.

Van Ruler liep deze week vier keer 55 kilometer, 50 kilometer in de nacht en alsof dat nog niet genoeg was, begon ze al op 2 juli met een tocht van 650 kilometer vanuit Denemarken. “Als ik het doe, dan doe ik ook alles,” zegt Van Ruler.

Van Kopenhagen naar Nijmegen

De MaKoNi-mars is een militaire wandeltocht van Kopenhagen naar Nijmegen, die eens in de vijf jaar wordt georganiseerd. Speciaal voor de honderdste editie van de Vierdaagse werd hij ook dit jaar gelopen. “Ik keek hier al twee jaar naar uit,” zegt Van Ruler, “Deze combinatie van MaKoNi en Ereronde stond echt boven aan m’n to-dolijst.”

"Het was echt heel bijzonder om met de hele groep te lopen. Iedereen had kleding van defensie aan en alle nationale vlaggen waren mee, dat was wel indrukwekkend."

“Ga lekker op het strand liggen"

Acht jaar geleden liep Van Ruler de Vierdaagse voor het eerst. “Het stond nog wel op m’n lijstje, maar ik had er niet heel veel haast mee. Toen de politie organiseerde dat we met een groep konden lopen, deed ik mee en sindsdien heb ik nooit meer een Vierdaagse overgeslagen.”

De vrienden van Van Ruler snappen niet veel van haar wandelhobby. “Ze halen me wel binnen op de vrijdag, maar zouden hem zelf niet snel gaan lopen. De helft verklaart me ook echt voor gek en zegt ‘joh, ga lekker op het strand liggen of zo’. ”

Tussen je oren

“Ik doe dit niet voor de sport, maar voor de uitdaging. Ik vind het tof dat je er doorzettingsvermogen voor nodig hebt en ik hou van de gezelligheid eromheen. Het gaat me om de prestatie.”

920 kilometer in 20 dagen is echter wel wat anders dan de afstanden die ze gewend is. Toch heeft ze niet echt getraind. "Zo'n prestatie zit vooral tussen je oren. Je weet waar je aan begint en stopt niet voordat je er bent.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl