NOS Sport

Bolt is fit en blaakt weer van zelfvertrouwen

Bolt is net op tijd klaar voor de Olympische Spelen

Vijftien dagen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro staat Usain Bolt voor zijn eerste 200 meter van het seizoen. Bij de Diamond League-ontmoeting in Londen moet vandaag blijken of de Jamaicaan weer geheel de oude is. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in Londen liet Bolt in ieder geval blijken zelf vol vertrouwen te zijn.

"Ik heb geen last meer van mijn hamstrings. De dokter heeft zijn werk goed gedaan. De 200 meter is mijn favoriete afstand, dus ik heb er zin in. Ik ga voor een snelle tijd."

Vertrouwde grond

Dat mag de 29-jarige superster laten zien in het Olympisch Stadion van Londen, waar hij in 2012 drie keer olympisch goud won. Een kleine drie weken geleden was dat niet vanzelfsprekend. Bolt moest zich met een hamstringblessure afmelden voor de olympische kwalificatiewedstrijden in Jamaica.

Maar natuurlijk werd de olympisch kampioen op de 100 en 200 meter door de Jamaicaanse bond alsnog aangewezen voor de Spelen in Rio. "In Rio wordt geschiedenis geschreven. Ik kijk ernaar uit om mijn best te doen en een show te geven voor de hele wereld", aldus Bolt. "Het zijn voor mij de laatste Spelen en daar wil ik echt mijn stempel op drukken."

Vormbehoud

Bolt moet in de Diamond League-ontmoeting wel laten zien dat hij fit genoeg is voor de trip naar Brazilië en vormbehoud tonen. Zijn beste 100 meter van dit jaar liep hij vorige maand in Kingston, waar hij 9,88 noteerde. De Amerikanen Justin Gatlin (9,80) en Trayvon Bromell (9,84) en de Fransman Jimmy Vicaut (9,86) zijn dit seizoen al sneller geweest. Aan de 200 meter is Bolt nog niet toegekomen.

Twee weken na de Olympische Spelen in 2012 werd Usain Bolt gehuldigd op Old Trafford

Ook werd Bolt nog even gevraagd naar zijn favoriete voetbalclub, Manchester United. "Mourinho is een winnaar. Hij werkt hard om titels te winnen en dat heeft Manchester United nodig. Ik ben er blij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl