Trump tijdens een soundcheck voor zijn toespraak
NOS Nieuws

Trump in speech: Amerikanen krijgen veiligheid terug

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt dat als hij president wordt, dat de Amerikaanse burgers hun veiligheid terugkrijgen. Dat blijkt uit de speech die hij later vandaag zal houden op de Republikeinse conventie in Cleveland. In zijn toespraak zal Trump zijn nominatie accepteren.

De inhoud van de toespraak werd onder embargo verspreid onder journalisten, maar lekte uit via Amerikaanse media. Trump zal zeggen dat hij werk maakt van de aanpak van illegale immigranten, die volgens Trump "vrij rondlopen en zo een bedreiging vormen voor vreedzame burgers".

Law and order

"Het wordt een krachtige toespraak waarin Trump zichzelf zal presenteren als de enige echte 'law and order'-kandidaat", zegt correspondent Wouter Zwart. "Hij schetst een Amerika dat in een veiligheids- en identiteitscrisis verkeert, na jaren van Democratisch leiderschap en mismanagement door de politieke gevestigde orde. Hij refereert daarmee natuurlijk sterk aan de oorlog tegen IS en het recente gevoel van onveiligheid na de aanslagen in San Bernardino, Orlando en de aanvallen op politieagenten in Dallas en Baton Rouge."

"Trump zal uiteenzetten dat hij de enige is, die Amerika's veiligheid kan garanderen en het land zijn kracht en trots kan teruggeven. Op 20 januari, de dag dat hij hoopt te worden beëdigd, zal Amerika's veiligheid worden hersteld, zo zal hij zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl