Het duimpje gaat omhoog bij PSV-aanvoerder Luuk de Jong
NOS Voetbal

Sterk PSV zet ook FC Porto opzij

PSV is opnieuw sterk voor de dag gekomen in een oefenduel. De regerend landskampioen won in Arnhem met 3-0 van FC Porto.

Hoewel resultaten in de voorbereiding geen enkele garantie bieden op succes verderop in het seizoen, laten de Eindhovenaren de afgelopen wedstrijden zien dat ze klaar zijn voor het nieuwe competitiejaar. PSV won afgelopen week in Zwitserland van Saint-Etienne (2-1), FC Sion (2-1) en Sporting Portugal (5-0). Vanavond kreeg Porto op de broek.

Via een schuiver van Davy Pröpper en een eigen doelpunt van Felipe kwam PSV voor rust op een 2-0 voorsprong. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Adam Maher.

Adam Maher ontvangt de felicitaties van zijn ploeggenoten

De middenvelder die weg wil uit Eindhoven rondde een fraaie Eindhovense aanval over links af. Met name de actie van Pereiro kon rekenen op veel applaus. Na een hakje van Willems speelde de buitenspeler de bal links langs zijn tegenstander om hem vervolgens op rechts te passeren.

De wedstrijd is onderdeel van een oefentoernooi in de Gelredome, waaraan verder Vitesse en West Bromwich Albion meedoen. Eerder op de dag verloor Vitesse met 2-1 van de Engelse club. Zaterdag spelen de Arnhemmers tegen Porto en PSV tegen WBA.

Bruno Martins Indi bleef bij FC Porto op de bank

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl