NOS Voetbal

Kroatische talenten voor Juventus en HSV

Marko Pjaca maakt de overstap van Dinamo Zagreb naar Juventus. De 21-jarige aanvaller kost de Italianen naar verluidt 23 miljoen euro. Hij tekent voor vijf jaar in Turijn.

Pjaca haalde met het nationale elftal van Kroatië de achtste finales van het EK, waarin na verlenging verloren werd van de uiteindelijke winnaar Portugal. Hij mocht in die wedstrijd tien minuten invallen. In totaal kwam hij in drie EK-duels in actie.

Juventus kon nog wel een aanvaller gebruiken, omdat de club deze zomer Alvaro Morata is kwijtgeraakt aan Real Madrid.

Juventus, dat afgelopen seizoen kampioen werd, roert zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Eerder werden onder meer Miralem Pjanic (AS Roma), Dani Alves (FC Barcelona) en Medhi Benatia (Bayern München) vastgelegd.

Alen Halilovic verhuist van FC Barcelona naar Hamburger SV. Het 20-jarige talent uit Kroatië tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit de Bundesliga.

Barcelona haalde Halilovic in 2014 als grote belofte binnen, maar die rol kon hij niet waarmaken. Hij speelde slechts één bekerduel in de hoofdmacht en moest het vooral doen met wedstrijden in Barcelona B. Vorig seizoen werd hij aan Sporting Gijón verhuurd.

Van der Vaart

Bij zijn nieuwe club gaat Halilovic met het rugnummer 23 spelen. En dat is een bekend nummer in Hamburg, weet ook de nieuweling. "Ik weet dat het nummer hier een speciale betekenis heeft door Rafael van der Vaart. Een geweldige speler die groots gespeeld heeft voor HSV. Ik zie dat niet als druk, maar eerder als iets goeds."

  • EPA
    Rafael van der Vaart met rugnummer 23 tijdens de presentatie na zijn terugkeer in 2012
  • EPA
    Alen Halilovic poseert met zijn nieuwe shirt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl