Fortuna Sittard heeft een nieuwe eigenaar die de club vooruit wil helpen.
NOS Voetbal

Fortuna Sittard in Turkse handen

Fortuna Sittard heeft een nieuwe eigenaar in de persoon van de Turkse investeerder Isitan Gün. Hij krijgt 85 procent van de aandelen van de Limburgse club in handen. Met de investering van Gün betaalt Fortuna een deel van de schulden. De club heeft tot 22 juli de tijd gekregen om de schulden af te lossen.

"De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig", zegt de nieuwe eigenaar op de website van Fortuna. "Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie." De ploeg speelt komend seizoen in de eerste divisie.

Geldnood

De voorloper van het huidige Fortuna Sittard, Fortuna '54 uit Geleen, was de eerste profclub in Nederland. De club won tweemaal de KNVB-beker, maar staat tegenwoordig vooral bekend om de financiële problemen. Vorig seizoen wist Fortuna mede door inzamelingsacties ternauwernood het hoofd boven water te houden.

De KNVB concludeerde in maart nog dat de cijfers van de club 'onvoldoende zekerheid' boden voor het spelen van betaald voetbal. Gün bezweert dat hij de club niet in de steek zal laten. “Ik ben hier voor de lange termijn. Stap voor stap is het motto, en elke stap brengt ons weer verder.”

De huidige selectie van Fortuna wordt naar verwachting niet drastisch gewijzigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl