Het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Zuidas, het zakencentrum van Amsterdam
NOS Nieuws

ABN Amro: mogelijk negatieve rente voor zakelijke klant

ABN Amro kan vanaf oktober zakelijke klanten rente laten betalen voor geld op spaar- en betaalrekeningen. De bank heeft hiervoor de algemene voorwaarden aangepast, zodat de huidige negatieve marktrente doorberekend kan worden aan klanten.

Of ABN Amro ook echt een negatieve rente gaat vragen, wordt pas later beslist. "Met deze aanpassing in de voorwaarden kan de bank inspelen op uitzonderlijke marktomstandigheden wanneer dat nodig is", zegt de bank.

ECB

Door het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zijn allerlei rentes de afgelopen jaren fors gedaald, zoals hypotheekrentes en spaarrentes. Ook rentes die altijd positief waren gingen naar nul en daaronder. Sinds juni 2014 is de depositorente van de ECB negatief, hij staat inmiddels op min 0,4 procent.

"Dit betekent dat banken nu geen rente ontvangen, maar juist moeten betalen voor het tegoed bij de ECB. Deze kosten moeten weer worden verrekend", schrijft ABN Amro.

De bank gaat waarschijnlijk pas vanaf een bepaald saldo een vergoeding vragen. "Mocht negatieve rente zich voordoen, dan streven wij ernaar om zakelijke klanten met een beperkt saldo op hun rekening zoveel mogelijk te ontzien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl