Melania Trump
NOS Nieuws

Trump-kamp: medewerker ging in de fout met Melania-speech

De schrijver die heeft meegewerkt aan de toespraak van Melania Trump tijdens de Republikeinse conventie, heeft toegegeven dat delen van de speech uit die van Michelle Obama uit 2008 komen. Volgens de TrumpOrganization, het vastgoedbedrijf waarbij de vrouw in dienst is, heeft ze haar ontslag aangeboden. Trump heeft dat afgewezen.

De speechschrijver, Meredith McIver, heeft in een verklaring haar excuses aangeboden voor het overnemen van de woorden van Michelle Obama. Volgens haar heeft zij de tekst genoteerd die Melania Trump haar telefonisch dicteerde. McIver zou daarbij hebben nagelaten om uit te zoeken hoe dicht die tekst zat bij de speech van Michelle Obama tijdens de Democratische conventie, acht jaar geleden.

Ontkenning

Aanvankelijk noemde het campagneteam van Donald Trump de beschuldiging dat Melania Trump met haar speech plagiaat had gepleegd "gewoonweg absurd". Trumps campagneleider Paul Manafort zei dat de vrouw van Trump niets uit de speech van Michelle Obama heeft overgeschreven: "Wat ze deed was de woorden gebruiken die iedereen gebruikt."

Manafort zei ook dat Melania Trump heel goed wist dat haar toespraak onder een vergrootglas zou worden gelegd en dat ze niet het gevoel heeft dat ze bepaalde passages heeft geplagieerd.

De gewraakte passages zaten in het begin van de speech. Het ging over de waarden die Trump zei te hebben meegekregen van haar ouders en hoe ze die lessen in de praktijk bracht toen ze zelf moeder werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl