Het olympisch comité in Rusland wil in totaal 387 sporters naar Rio sturen, maar zit in de wachtkamer.
NOS Sport

Rusland wil met 387 sporters naar Olympische Spelen

Voor de Russen is de missie helder: er moeten 387 sporters in sportpak verschijnen bij de opening van de Olympische Spelen in Rio volgende maand. Dat heeft de voorzitter van het olympisch comité in Rusland Alexander Zjoekov vandaag gezegd. Maar voorlopig zit Rusland nog in de wachtkamer.

Het internationaal sporttribunaal CAS doet morgen uitspraak over 68 atleten uit Rusland. Vraag is of zij mogen meedoen aan de Spelen in Brazilië. De atleten mogen nu niet deelnemen aan internationale wedstrijden omdat de internationale atletiekfederatie IAAF de Russische atletiekbond heeft geschorst.

De atleten gingen in beroep tegen die schorsing.

Vernietigend rapport WADA

Maar ook de andere Russische sporters zijn niet zeker van deelname aan de Spelen. Er wacht nog een oordeel van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) of de hele Russische sportploeg geweerd wordt van de Spelen in Rio. Dit als reactie op het onderzoeksrapport van antidopingbureau WADA waaruit bleek dat de Russische overheid het dopinggebruik tussen 2010 en 2014 steunde.

Het Russisch comité verwacht zondag uitslag te krijgen van het IOC. Tot die tijd leven de 387 Russische sporters in onzekerheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl