NOS Nieuws

Ambulancedienst veel minder druk bij Vierdaagse

De ambulancedienst in Gelderland heeft het rond de Vierdaagse van Nijmegen een stuk minder druk gehad dan gisteren. Tot 15.00 uur hadden de ambulances 36 ritten gemaakt. Geen enkele wandelaar had ernstige problemen, zegt een woordvoerder.

Elf wandelaars moesten wel voor behandeling naar het ziekenhuis. In de meeste gevallen waren mensen bevangen door de hitte.

Dat het meevalt, komt ook doordat gisteren al veel kwetsbare wandelaars zijn uitgevallen, zegt de ambulancedienst.

Harde wind

Voor de meeste wandelaars was de hitte van vandaag met temperaturen boven de 30 graden Celsius goed te dragen omdat er een harde wind staat. Daardoor koelden ze toch voldoende af, zegt de ambulancedienst. Bovendien was het parcours vandaag iets makkelijker waardoor wandelaars niet lang hoefden stil te staan.

De woordvoerder vindt verder dat vanwege de hoge temperaturen enkele groepen mensen eigenlijk niet hadden moeten starten. Hij doelt op 80-plussers en mensen met overgewicht. Met de hitte van vandaag is het niet verantwoord om zo'n lang stuk achtereen te lopen, vindt hij.

Uitvallers

Op de tweede dag van de Vierdaagse zijn 2050 deelnemers uitgevallen. Gisteren waren dat er 1206, waarmee het totaal nu dus staat op 3256 uitvallers.

Uit de dagcijfers van de organisatie blijkt verder dat 43.910 wandelaars de finish hebben bereikt. Gisteren waren dat er 45.960.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl