NOS Nieuws

Brand in wolkenkrabber Dubai

In Dubai heeft brand gewoed in een wolkenkrabber van 75 verdiepingen. Die brak uit op de 35e etage. Tien verdiepingen van de Sulafa Tower hebben schade opgelopen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

De woontoren staat in het dichtbevolkte havengebied. In de wijde omgeving waren rookpluimen te zien. Ook vielen er geblakerde stukken puin van het gebouw. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is uitgebroken.

Een ooggetuige die aan de overkant van de straat woont, zei dat de vlammen snel om zich heen sloegen. Volgens haar was de brandweer er meteen bij en kreeg die het vuur binnen vrij snel onder controle. Reddingwerkers evacueerden tientallen bewoners.

De afgelopen maanden zijn er meer branden geweest in wolkenkrabbers in de Verenigde Arabische Emiraten. Een daarvan was tijdens Oud en Nieuw in Dubai, in het Address Hotel met 63 verdiepingen. Het hotel staat dicht bij de hoogste toren van de wereld, de Burj Khalifa. 16 mensen liepen toen verwondingen op.

Een aantal branden in de Golfstaat zou zijn veroorzaakt door kortsluiting. Op verschillende plaatsen zijn er fouten ontdekt in de aanleg van de elektriciteit. Dubai heeft aangekondigd dat bij de bouw meer toezicht wordt gehouden op de constructie en het materiaalgebruik. Ook zijn er strengere brandvoorschriften afgekondigd.

De Sulafa Tower in Dubai staat in brand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl