NOS NieuwsAangepast

Verdachte al uren onder schot in centrum Brussel

In het centrum van Brussel houdt de politie al urenlang een man onder schot die zich verdacht gedroeg. Getuigen zeiden dat er snoeren onder zijn jas vandaan kwamen.

De politie en militairen rukten uit na een melding over de verdachte. De omgeving rond het Muntplein is afgezet. Op foto's op Twitter is te zien hoe een man met de handen op het hoofd onder schot wordt gehouden.

"We hebben een oproep gekregen voor iemand die zich verdacht gedroeg. Een persoon met een zware winterjas, met deze temperaturen lijkt dat heel verdacht. Er kwamen ook draden uit de jas", zegt Christian De Coninck van de politie van Brussel tegen Vlaamse omroep VRT. Op Twitter wordt ook gesuggereerd dat het om een zwerver kan gaan.

Het was een bewaker van een privé-beveiligingsfirma die de man opmerkte en alarm sloeg. De beveiliger zei tegen persbureau Belga dat hij een "soort medische gordel met een draad" leek te zien nadat de politie de man had gevraagd om zijn jas te openen.

Leden van de explosieven-opruimingsdienst zijn ter plaatse en hebben een robot op de verdachte man afgestuurd, melden Vlaamse media. Gespecialiseerde diensten houden de man onder schot.

Het openbaar vervoer in de omgeving is stilgelegd. Op last van de politie is een bibliotheek ontruimd die aan de straat ligt waar de verdachte zich ophoudt. Het Muntplein ligt in hartje Brussel en is een drukbezochte plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl