NOS Nieuws

Gemeentehuis Zuidhorn in het geel voor Mollema

Het gemeentehuis in het Groningse dorp Zuidhorn is de komende avonden geel verlicht. Het is een ode aan Bauke Mollema, die op dit moment tweede staat in het algemeen klassement van de Tour de France. RTV Noord schrijft dat het gemeentehuis tot en met zondag geel blijft, ook al komt Mollema niet verder dan de tweede plek.

Mollema groeide op in Zuidhorn en het idee om het gemeentehuis te verlichten komt van burgemeester Bert Swart en fietsclub Voor de Wind, de oude club van Mollema. "'We willen Bauke op deze manier laten zien dat we zo trots op hem zijn", zegt burgemeester Swart. "Hij doet het zo goed in de Tour de France, dit is echt uniek en dat moeten we vieren."

Extra mascotte

"We hadden ons voorgenomen om het rustig te houden maar dit is zo'n bijzondere situatie", zegt Luc Veenstra van de fietsclub. "Ik kan me niet herinneren hoe lang het geleden is dat we iemand in het geel hadden."

Als extra mascotte staat de oude racefiets van de burgemeester zelf op het dak van het gemeentehuis. "En nu maar duimen dat het helpt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl