Igor Sijsling
NOS Sport

Melzer verslaat landgenoot bij comeback, Sijsling verliest

Igor Sijsling is op het ATP-toernooi in Kitzbühel uitgeschakeld in de tweede ronde. Nikoloz Basilasjvili, de mondiale nummer 123 klopte de Amsterdammer met 6-4, 4-6,6-2.

De 28-jarige Sijsling (ATP-115) trof de vier jaar jongere Georgiër dit jaar ook al op de challengers in Heilbronn en Braunschweig en Basilasjvili trok ook toen aan het langste eind.

Serveren bleek op het Oostenrijkse gravel nauwelijks een voordeel. Basilasjvili kreeg maar liefst achttien breakpoints en verzilverde er zes, Sijsling benutte vier van zijn tien breekpunten.

Melzer wint Oostenrijkse clash

Later op de dag won Jürgen Melzer verrassend van zijn als eerste geplaatste landgenoot Dominic Thiem. De inmiddels 35-jarige Melzer was jarenlang het gezicht van het Oostenrijkse tennis, maar heeft die rol inmiddels overgedragen aan zijn dertien jaar jongere landgenoot.

Melzer, die mede door blessures is weggezakt naar plaats 414 op de wereldranglijst, maakte na tien maanden afwezigheid zijn comeback en verraste de nummer 9 van de wereld met 6-3,7-5.

De Oostenrijker, die volgende week op basis van een wildcard meedoet aan het challengertoernooi van Scheveningen, treft nu zijn broer Gerald Melzer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl